08 Apr. 2019

Els Dilluns no són dies gaire estimats, probablement comença la setmana de feina, aixecar-se d’hora, córrer, les càrregues, exàmens , organització ... Però el passat Dilluns 1 d’Abril alguna cosa va canviar, i és un canvi que ja s’hauria d’haver fet real fa molts anys. 

Els pares podran gaudir de 4 setmanes més de dret de dedicació exclusiva al nou benvingut de la família (naixement, adopció o acolliment). Aquesta mesura permet que els pares passin de tenir només 5 setmanes de permís de paternitat a tenir-ne 8 setmanes, quatre més que es podran combinar amb la mare, i que s’ampliarà en dos setmanes més per cada fill a partir del segon. Bona noticia per a tots i totes, el fet de poder otorgar el dret als pares a gaudir d’una experiència tan única.

Com a Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç creiem en aquestes mesures, defensem el dret a cuidar, a estimar, a educar, a dedicar-hi temps, i no només als nens si no a tots els que envolten els nens. És fonamental tenir integrat que per transmetre una òptima salut mental i física, s’ha d’estar bé amb si mateix, i si una mare i un pare poden repartir i compartir el temps, aquest permetrà que sigui de qualitat, fet que influirà directament en el nou benvingut.

Celebrem aquesta notícia i confiem que l’any 2020 s’augmenti en 12 setmanes fins que en el 2021 arribi a les 16 setmanes. 

 

Volver a las noticias